Maduar

Juraj Matyinkó, Ladislav Matyinkó

Members of Maduar: Anna-Katarina Schatzl, Barbara Haščáková, Erik Aresta, Juraj Matyinkó, Ladislav Dulovič, Ladislav Matyinkó
This performer (group) in the Internet: http://www.maduar.com, http://cs.wikipedia.org/wiki/Maduar

Discography of Maduar:

# Release title Total tracks Type of release is Imprint date Label
1 I Feel Good 19 Audio 1994 Prolux
2 Ten 12 Audio 1996 Ariola
3 La Chita 13 Audio 1997
4 Space 13 Audio 1995 Ariola
5 Hafanana - The Best Of Maduar 18 Audio 1997 Ariola
6 Walk This Way 8 Audio 2000 Millenium Records (2)
7 Space 4 Audio 1995 Ariola
8 007 17 Audio 2007 M&M Brothers
9 Mystic Party 4 Audio 1995 Ariola
10 Ten 12 Audio 1996 Ariola
11 Space 12 Audio 1995 Ariola
12 La Chita 13 Audio 1997
13 Walk This Way 9 Audio 2000 Millenium Records (2)
14 Start It Up Again 3 Audio 2001 Millenium Records (2)
15 La Chita 16 Audio 1998 EMI Quint
16 One Way Ticket 4 Audio 2007 M&M Brothers
17 Do It / I Feel Good / It's A Day 4 Audio 1994 Prolux


MADUAR - MAtyinko, DUlovic, AResta

Slovak eurodance group from Rimavská Sobota

Formed 1.8.1986 with 3 basic members :

Juraj Matyinkó - bassguitar, singing, producer of music and texts

Ladislav Matyinkó - keyboard, singing

Ladislav Dulovič - drums (august 1986 - june 1999)

Another members :

Roland Kelemen - guitar (august 1986)

Peter Strecka - guitar (september 1986)

Erik Aresta - guitar, singing, producer of music and texts (september 1987 - oktober 1990, december 1992 - march 1995)

Lyda Balcarova - singing (august 1993 - january 1994)

Janka Duziková - singing (august 1993 - oktober 1994)

Barbara Haščáková - singing (march 1994 - march 1995)

Anna-Katarina Schatzl - singing (march 1995 - august 1996)

Biografia:

Slovenská skupina Maduar vznikla v roku 1986. Názov kapely bol zložený zo začiatočných písmen priezvisk členov kapely Matyinkó, Dulovič, Aresta.

Kapele sa podarilo vniesť do slovenskej populárnej hudby dancefloor. Kapela sa zúčastňovala mnohých regionálnych súťaží v Rimavskej Sobote.

Prvýkrát sa jej však podarilo zviditeľniť mimo regionálnych súťaží, a to v Košickom zlatom poklade v roku 1992.

O dva roky neskôr sa na základe konkurzu dostala do kapely Barbara Haščáková.

Prvým rádiovým singlom sa v roku 1994 stala skladba I feel good, ktorá sa dostala až na vrchol poslucháčskych hitparád. V tom istom roku vyšiel prvý album kapely, ktorý nesie rovnomenný názov ako pilotný singel. Za tento album dostala kapela zlatú platňu.

O rok neskôr z kapely odišli Barbara a Erik, ktorí založili duo MC Erik and Barbara.

Rovnaký úspech ako debut sa podaril aj s druhým albumom Space, ktorý tiež získal zlatú platňu.

V roku 1996 vystúpila kapela na svoj absolútny vrchol po vydaní megahitu Hafanana, ktorý dobil slovenské i české hitparády. Tak rozhlasové ako televízne.

Nasledujúci album La Chita z roku 1997 vyšiel okrem Slovenska a Česka i v Maďarskej republike. O tri roky neskôr vydala kapela album Walk this way, ktorý vyšiel opäť v spomínaných troch krajinách.

V roku 2000 ukončila kapela svoju činnosť. Po siedmych rokoch pripravila kapela svoj comeback a vydala album 007, z ktorého pilotným singlom sa stala pieseň One way ticket.


Comments about Maduar: