Gianni Morandi

Gian Luigi Morandi

Also known as ジァンニ・モランディ, ジァンニ・モランディー, ジアンニ・モランディー, ジャンニ・モランディ, ジャンニ・モランディー, D. Morandi, D. Morandis, Dž. Morandis, Дж. Моранди, Джани Моранди, Джанни Моранди, G. Morandi, G./Morandi, Janny Morandy, Morandi
This performer (group) in the Internet: http://www.myspace.com/giannimorandi, http://www.morandimania.it

Discography of Gianni Morandi:

# Release title Total tracks Type of release is Imprint date Label
1 Gianni Morandi 12 Audio 1983 Балкантон
2 Si Può Dare Di Più 4 Audio 1987 Carrere
3 Varietà 8 Audio 1989 RCA Italiana
4 Tutti I Successi Di Gianni Morandi Vol. 1 12 Audio 1976 RCA
5 Tutti I Successi Di Gianni Morandi Vol. 2 12 Audio 1976 RCA
6 Non Son Degno Di Te 2 Audio 1964
7 Occhi Di Ragazza 2 Audio 1970 RCA Italiana
8 Il Mondo Di Frutta Candita / La Caccia Al Bisonte 2 Audio 1975 RCA Italiana
9 Belinda / Non Voglio Innamorarmi Più 2 Audio 1969 RCA Italiana
10 Com'E' Grande L'Universo 2 Audio 1971
11 Chimera 2 Audio 1968 RCA Italiana
12 Dalla / Morandi 18 Audio 1988 RCA
13 È Già Mattina / Giorni Migliori 2 Audio 1976 RCA Italiana
14 Ell / Si No Et Tingués Ja Mai Més / El Món / He Vist Com Sorties 4 Audio 1965 RCA Victor
15 Dalla / Morandi 15 Audio 1988 RCA
16 Ritratto Di Gianni 12 Audio 1964 RCA Italiana
17 Un Mondo D'Amore 2 Audio 1967
18 È Colpa Mia 2 Audio 1968
19 Gianni 6 12 Audio 1970 RCA Italiana
20 Ma Chi Se Ne Importa / Isabelle 2 Audio 1969 RCA Italiana
21 Parla Piu' Piano / Rosabella 2 Audio 1972
22 Игрушка / Дым / Моя Девушка Знает / Разыскивая Тебя 4 Audio 1970 Мелодия
23 Игрушка / Дым / Моя Девушка Знает / Разыскивая Тебя 4 Audio 1971 Мелодия
24 Andavo A Cento All'Ora / Loredana 2 Audio 1962 RCA Victor
25 Se Non Avessi Più Te 2 Audio 1965
26 Le Italiane Sono Belle 9 Audio 1987 RCA Italiana
27 Gianni Quattro - Un Mondo D'Amore 12 Audio 1967 RCA Italiana
28 Non Ti Dimentichero 4 Audio 2000 BMG
29 C'Era Un Ragazzo Che Come Me Amava I Beatles E I Rolling Stones / Se Perdo Anche Te 2 Audio 1967
30 Tenerezza / Israel 2 Audio 1967 RCA Italiana
31 L'Album Di Gianni Morandi 42 Audio 1984 RCA International
32 Gianni Morandi 12 Audio 1963 RCA Italiana
33 Gianni Tre 12 Audio 1966 RCA Italiana
34 Gianni 5 12 Audio 1968 RCA Italiana
35 Grazie Perché 2 Audio 1984 Teldec
36 Uno Su Mille 11 Audio 1997 BMG Ricordi S.p.A.
37 In Ginocchio Da Te / Se Puoi Uscire Una Domenica Sola Con Me 2 Audio 1964 RCA Victor
38 Bella Presenta: Gianni Morandi Dal Film Per Amore...Per Magia... 2 Audio 1967 RCA Italiana
39 Si Può Dare Di Più 2 Audio 1987 CGD East West
40 La Befana Trullallà / In Cambio Che Mi Dai? 2 Audio 1978 RCA Italiana
41 Varietà 2 Audio 1989 RCA Italiana
42 Andavo A Cento All'ora 2 Audio 1999 Ricordi
43 In Ginocchio Da Te 2 Audio 1965 RCA Italiana
44 Come Ogni Sera / Bambolina Fatta A Pezzi 2 Audio 1974-12-00 RCA Italiana
45 Grazie Perché / Here Comes The Rain Again 2 Audio 1984 RCA Italiana
46 Grazie Perchè 2 Audio 1983 RCA Italiana
47 Ho Visto Un Film 2 Audio 1971 RCA Italiana
48 La Mia Nemica Amatissima / Tu O Non Tu 4 Audio 1983 RCA
49 Parla Più Piano (Speak Softly Love) / Rosabella 2 Audio 1972 RCA Italiana
50 Dammi La Mano Per Ricominciare / Mille E Una Notte 2 Audio 1967 RCA Italiana


Born: 11-12-1944 in Monghidoro, little town close to Bologna, Italy.

A schooled musician, he is widely admired as one of the most versatile and sensitive interpreter of contemporary Italian poems and songs.


Comments about Gianni Morandi: