Czerwone Gitary

Also known as Cz. Gitary, Cz.Gitary, Czerw. Gitary, Czerw.Gitary, Czerwone Giraty, Czerwone Kitaro, Czerwonie Gitary, Ансамбль "Червоны Гитары", Червените Китари, Червоны Гитары, Червонэ Гитары, Kрасные Гитары, Punaiset Kitarat -Yhtye, Rote Gitarren, Zespół "Czerwone Gitary", Zespoł "Czerwone Gitary"
Members of Czerwone Gitary: Bernard Dornowski, Henryk Zomerski, Jan Pospieszalski, Jerzy Kossela, Jerzy Skrzypczyk, Krzysztof Klenczon, Seweryn Krajewski
This performer (group) in the Internet: http://www.czerwonegitary.pl

Discography of Czerwone Gitary:

# Release title Total tracks Type of release is Imprint date Label
1 Rote Gitarren 12 Audio 1978 AMIGA
2 Warszawa 13 Audio 1970 AMIGA
3 Weißes Boot / Piraten-Lied 2 Audio 1977 AMIGA
4 Anna Maria / Wenn Du Willst 2 Audio 1970 AMIGA
5 Solche Schönen Augen / Heut' Kennst Du Mich Nicht Mehr 2 Audio 1970 AMIGA
6 To Właśnie My 14 Audio 1966-10-00 Pronit
7 Czerwone Gitary 3 12 Audio 1968-03-30 Polskie Nagrania Muza
8 Port Piratów 11 Audio 1976 Polskie Nagrania Muza
9 Czerwone Gitary 3 12 Audio 1985 Polskie Nagrania Muza
10 The Best Of Czerwone Gitary 12 Audio 1979 Polskie Nagrania Muza
11 Rytm Ziemi 12 Audio 1974
12 Die Grössten Erfolge 22 Audio 2005-11-16
13 To Właśnie My 14 Audio 1985 Polskie Nagrania Muza
14 Spokój Serca 9 Audio 1971
15 Na Fujarce 12 Audio 1970
16 Dzień Jeden W Roku 11 Audio 1976 Polskie Nagrania Muza
17 Czerwone Gitary (2) 13 Audio 1985 Polskie Nagrania Muza
18 Rote Gitarren 4 Audio 1981 AMIGA
19 Weit Und Fern / Leben Mit Dir 2 Audio 1971 AMIGA
20 Hochzeit / Worte Sind Wellen 2 Audio 1975 AMIGA
21 Und Es Regnet / Ein Guter Tag 2 Audio 1976 AMIGA
22 Wir Ziehen Weiter / Weißt Du Noch ... 2 Audio 1977 AMIGA
23 Czerwone Gitary 4 Audio 1969 Polskie Nagrania Muza
24 Daj Mi Świat / Powiedz Stary Gdzieś Ty Był 4 Audio Nagrywanie Pocztówek Dźwiękowych
25 Wakacje Z Blondynka / Ładne Oczy 4 Audio Nagrywanie Pocztówek Dźwiękowych
26 Powiedz Stary Gdzieś Ty Był / Rok Z Kapryśną Dziewczyną 2 Audio Z. Kwapińska
27 Nie Zadzieraj Nosa 18 Audio 2004 Agencja Artystyczna MTJ
28 Hits & Raritäten 20 Audio 2007 AMIGA
29 Nie Zadzieraj Nosa / Trzynastego 2 Audio Not On Label
30 Czerwone Gitary 3 12 Audio 1968 Polskie Nagrania Muza
31 Gold 27 Audio 1997 Master (4)
32 To Właśnie My 14 Audio 1966 Pronit
33 Anna M. 4 Audio 1972 Przedsiębiorstwo Wydawniczo-Poligraficzne "Ruch"
34 The Best Of Cz.1 16 Audio Cant
35 The Best Of Cz.2 15 Audio Cant
36 The Best Of Cz. 3 14 Audio Cant
37 Czerwone Gitary Cz. 4 16 Audio Cant
38 Czerwone Gitary Śpiewają Kolędy 4 Audio 1967 Polskie Nagrania Muza
39 Lubisz Gdy Się Gniewam 4 Audio 1966 Pronit
40 Biały Krzyż / Deszcz Jesienny 2 Audio 1968 Polskie Nagrania Muza
41 To Właśnie My / Nie Mów Nic 2 Audio 1966 Pronit
42 Matura / Śledztwo Zakochanego 2 Audio 1966 Pronit
43 Wolny Wieczór 4 Audio 1966 Pronit
44 Czerwone Gitary Śpiewają Kolędy 4 Audio 1967 Polskie Nagrania Muza
45 Daj Mi Świat / Powiedz Stary Gdzieś Ty Był 2 Audio St. Gajewski
46 Najwieksze Przeboje 41 Audio Fraza Records
47 Nie Spoczniemy 4 Audio 1977 Tonpress
48 Biały Krzyż / Deszcz Jesienny 2 Audio 1968 Polskie Nagrania Muza
49 Pejzaż Miasta 3 Audio 1972 Polskie Nagrania Muza
50 Na Fujarce / Port Piratow 25 Audio 2003 Dynamit Records


Polish rock/pop band, founded 1965, which had its biggest outside success in the German Democratic Republic. In Poland known as Czerwone Gitary (= Red Guitars), they performed numerous songs in German as well and consequently released them under a German name, Rote Gitarren.

members:

Seweryn Krajewski (g, keyb, p, v, solo-voc)

Bernard Dornowski (g, voc)

Jerzy Skrzypczyk (dr, voc)

Jan Pospieszalski (bg, b)


Comments about Czerwone Gitary: