Czerwone Gitary

Also known as Cz. Gitary, Cz.Gitary, Czerw. Gitary, Czerw.Gitary, Czerwone Giraty, Czerwone Kitaro, Czerwonie Gitary, Ансамбль "Червоны Гитары", Червените Китари, Червоны Гитары, Червонэ Гитары, Kрасные Гитары, Punaiset Kitarat -Yhtye, Rote Gitarren, Zespół "Czerwone Gitary", Zespoł "Czerwone Gitary"
Members of Czerwone Gitary: Bernard Dornowski, Henryk Zomerski, Jan Pospieszalski, Jerzy Kossela, Jerzy Skrzypczyk, Krzysztof Klenczon, Seweryn Krajewski
This performer (group) in the Internet: http://www.czerwonegitary.pl

Discography of Czerwone Gitary:

# Release title Total tracks Type of release is Imprint date Label
51 Polska To My! 4 Audio 2006 Pomaton EMI
52 Czerwone Gitary 3 17 Audio 1992 Digiton
53 The Best Of Czerwone Gitary 12 Audio 1979 Polskie Nagrania Muza
54 The Best Vol.2 1966-1967 13 Audio Caston
55 The Best Of Czerwone Gitary 12 Audio 1979 Polskie Nagrania Muza
56 Rytm Ziemi 12 Audio 1974 Polskie Nagrania Muza
57 45 Rpm: Kolekcja Singli I Czwórek (1) 24 Audio 2003
58 45 Rpm: Kolekcja Singli I Czwórek (2) 21 Audio 2003
59 Rote Gitarren 12 Audio 1978 AMIGA
60 Rytm Ziemi 12 Audio 1974 Polskie Nagrania Muza
61 Na Fujarce 12 Audio 1995 Digiton
62 Koniec 10 Audio 1995
63 Pluszowe Niedźwiadki 4 Audio 1965 Pronit
64 Dzień Jeden W Roku 11 Audio 1976 Polskie Nagrania Muza
65 Był Taki Czas / Dziś Do Ciebie Przyjść Nie Mogę 2 Audio Sabina Zylbersztejn
66 The Best Of 3 13 Audio 1991 Polskie Nagrania Muza
67 Czerwone Gitary 3 17 Audio 2008 Dogtoire
68 To Właśnie My 14 Audio 1966 Pronit
69 Czerwone Gitary (2) 13 Audio 1967 Polskie Nagrania Muza
70 To Właśnie My 14 Audio 2002
71 Moda Na Miłość / Co Z Nas Wyrośnie 2 Audio 1969 Not On Label (Czerwone Gitary)
72 Cóż Ci Więcej Mogę Dać / Bez Naszej Winy 2 Audio 1970 Not On Label (Czerwone Gitary)
73 Czerwone Gitary 4 Audio 1969 Polskie Nagrania Muza
74 Rytm Ziemi 12 Audio Polskie Nagrania Muza
75 Lubisz Gdy Się Gniewam 4 Audio 1966 Pronit
76 Ładne Oczy / Zabawa W Naszym Mieście 2 Audio 1969 Not On Label
77 Chciałbym Żeby Twój Uśmiech Należał Do Mnie / Powiedz Stary Gdzieś Ty Był 2 Audio Studio Nagrań Dźwiękowych Stanisław Kucharski
78 Ciągle Pada / Słowo Jedyne Ty 2 Audio 1974 Krajowa Agencja Wydawnicza
79 Przyjedź Mamo Na Przysięgę / Niebieskooka 2 Audio Studio Nagrań Dźwiękowych J. Pawleta Katowice
80 Dzień Jeden W Roku / Nad Światem Cicha Noc 2 Audio 1977 Tonpress
81 Spokój Serca 9 Audio 1971 Polskie Nagrania Muza
82 Dozwolone Od Lat 18 / Kalendarz O Tym Wie 2 Audio Studio Nagrań Dźwiękowych Stanisław Kucharski
83 Nie Spoczniemy / Trzecia Miłość - Żagle 2 Audio Tonpress
84 Czerwone Gitary (2) 21 Audio 2008 Dogtoire Records
85 To Właśnie My/ Debut 18 Audio 2003 Agencja Artystyczna MTJ
86 Spokój Serca 9 Audio 2003
87 Mija Rok 4 Audio Przedsiębiorstwo Wydawniczo-Poligraficzne "Ruch"
88 Dziś Do Ciebie Przyjść Nie Mogę / Jesienny Deszcz 4 Audio Studio Nagrań Dźwiękowych Stanisław Kucharski
89 Port Piratów 11 Audio 1976 Polskie Nagrania Muza
90 Czerwone Gitary 1 15 Audio Novis
91 Czerwone Gitary 2 13 Audio Novis
92 Czerwone Gitary 3 13 Audio Novis
93 Czerwone Gitary 4 12 Audio Novis
94 Czerwone Gitary 5 12 Audio Novis
95 The Best Vol.1 (1966-1976) 15 Audio Caston
96 The Best Of Czerwone Gitary 25 Audio 1991 Polskie Nagrania Muza
97 Czerwone Gitary 3 / Kрасные Гитары (3) 12 Audio 1968 Polskie Nagrania Muza
98 Nie Spoczniemy / Trzecia Miłość - Żagle 2 Audio Tonpress
99 Moda I Miłość / Kwiaty We Włosach 2 Audio 1969 Polskie Nagrania Muza
100 Tak Bardzo Się Starałem / Niebieskooka 2 Audio 1969 Polskie Nagrania Muza


Polish rock/pop band, founded 1965, which had its biggest outside success in the German Democratic Republic. In Poland known as Czerwone Gitary (= Red Guitars), they performed numerous songs in German as well and consequently released them under a German name, Rote Gitarren.

members:

Seweryn Krajewski (g, keyb, p, v, solo-voc)

Bernard Dornowski (g, voc)

Jerzy Skrzypczyk (dr, voc)

Jan Pospieszalski (bg, b)


Comments about Czerwone Gitary: